sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Lattia se kodin tärkeä sisustuselementti?

Kiinnitättekö koskaan huomiota blogeja lukiessanne lattian sävyihin? Oeltko Sinä tyytyväinen oman kotinne lattiaan? Minä olen tutkaillut kovastikin erilaisia lattiasävyjä ja omia lempparejakin on tullut löydettyä... Valkoinen lautalattiahan on vaan niiiiin kaunis, mutta ei ehkä yhtä käytännöllinen kuin laminaatti. Eli josko mietin laminaatteja jo hintansakin puolesta niin... laminaatteja on jo paljon erilaisia ja eri tuntuisia, värejäkin löytyy paljon.

Laminaateista varmaan yksi lemppareistani on lankkulattian näköinen tummemman sävyinen laminaatti missä "välit" näkyvät kuten lankussa. Pähkinä taisi olla värin nimi ja alla kuvat.
Se miksi tästä tykkään on juuri se, että nuo välit näkyvät, se on lankkumainen ja valkoinen sisustus kaikkineen pastellisävyineen sopii hyvin lattian väriin ja sisustus tulee myös esiin tumman lattian kanssa. Myös rohkeammat kevään "muotivärit" kuten esimerkiksi musta ja keltainenkin sopivat hyvin tähän. Mielestäni myös beigen tai harmaansävyiset seinät sopivat lattiaan. Sopisi myös vanhemmankin talon fiilikseen.


Itselleni täysin vieras väri ajatuksena "Valkolakattu tammi" näyttikin kaupassa yllättävän hyvältä ja tuohonkin sopivat niin harmahtavat kuin beigensävyiset seinät sekä romanttinen sisustus. Kuitenkin... en usko, että se olisi kuitenkaan minun juttu?Kun ei lautalattiaa niin tämä laminaatti muistuttaa "puulattiaa" kaikkineen puunsyineen, mutta männynsävy ei oikein ole iskenyt makuuni... Tämä lattia olisi jo valmiina, mutta entäs jos tämän maalaisikin valkoiseksi...
Voihan olla, että romanttiseen sisustukseen tämäkin sopisi, mutta kuitenkin taitaa olla liian "punertavan sävyinen"
 
Maalaaminen vaan tulee melkein yhtä kalliiksi kuin uuden laminaatin vaihtaminen! Ja uusi laminaatti olisi varmasti kestävämpi pidemmän päälle.

Löytyyhän sitä myös "valkoista" laminaattia, mutta ne eivät missään nimessä ole "täysin valkoista" ja pelkään, että se sävy on liian pliisu sisustuksen kanssa.

Tumma, valkolakattu tammi, mänty, valkoiseksi maalattu, valkoinen laminaatti??? Huooh ja apua vaihtoehtojahan riittää, mutta tässä siis omaa makua miellyttävät edullisemmat vaihtoehdot...

Jos sinä saisit nyt laittaa haluamasi sävyisen lattian mikä on Sinun makusi?


Mietintämyssy päässä... Terveisin, Sandra


ps. Huomioikaa, että kännykkäkameralla otetuissa kuvissa sävyt pikkuisen muuttuvat eivätkä vastaa ihan todellista väriä...

4 kommenttia:

 1. Lattia on erittäin tärkeä elementti sisustuksessa, yleisvaikutelma on ihan eri lattiasta riippuen. Valkoinen lattia on kaunis mutta niin epäkäytännöllinen(meillä yläkerrassa valk.maalattu parketti) imuroida sais joka toinen pvä. Noista lattioita keskimmäinen on mielestäni ihan järkyttävän makee!!! Olemme aina vaihtaneet lattiat meidän asuntoihin vaikka kuinka olis uusi asunto ja hyväkuntoinen lattia juurikin siksi että sillä saa niin paljon muutosta aikaan. Ei muuta kun miettimään mikä miellyttää eniten;) tulipa pitkä sepustus... Tärkee aihe itselle:)

  VastaaPoista
 2. Meillä on tumma laminaatti.. ja mä vihaan sitä!
  Pitäisi olla 2 kertaa päivässä rätti kädessä jos halua, että se pysyy puhtaana.
  Aurinkoiset päivät ovat pahimmat. Lattialla näkyy pöly, jonka olen jumankauta juuri omasta mielestä imuroinut pois :D
  Mutta toisaltaan mä myös rakastan sitä, koska on se kuitenkin kaunis.. hämärässä :)

  VastaaPoista
 3. Olen tyytyväinen makuuhuoneen, työhuoneen ja vierahuoneen lattioihin....ja kohta koko kodin...meillä on ollut lakattu lautalattia ja nyt se maalataan harmaaksi...:) Nuo lattiat, joihin olen tyytyväinen on jo maalattu..:)

  VastaaPoista
 4. Sanoisin että lattia ja matot :) Itse olen nyt innostunut näistä. Onko kokemuksia?

  VastaaPoista